Dövizde düşüş otomobil fiyatlarına yansır mı? İkinci el oto fiyatları düşecek mi? - GÜRBAŞLAR BLOG

Dövizde düşüş otomobil fiyatlarına yansır mı? İkinci el oto fiyatları düşecek mi?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 'Dolar ve euronun geri gelmesi ÖTV oranlarının da düşmesi anlamına geliyor. Otomatik olarak araç fiyatları da geri gelecek. Bazı markalar araç fiyatlarını güncellemeye başladı.' dedi.

Bir hafta içinde sıfır otomobil fiyatlarında düşüşün vatandaşlara yansıyabileceği belirtildi. Sıfır otomobillerde ilk etapta 20-30 bin TL arasında bir gerilemenin görülebileceği, ilerleyen günlerde bu düşüşün daha da artabileceği belirtiliyor.

Sıfır araçlarda yaşanacak gerileme ikinci el araç fiyatlarına da yansır. İkinci el otomobil fiyatlarında da 200 bin TL'lik araçlarda 20 bin TL gibi bir indirim olabilir. Döviz kurlarında yaşanan gerileme sonrası araç fiyatlarının durumuna dair milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç  "Bir hafta içerisinde otomobil piyasasında yaşanan düşüşleri vatandaş görmeye başlar. Benim tahminim ilk etapta 20 bin lira veya 25 bin liralık bir düşüşün yaşanacağı. Bu durum ikinci el araçlara da yansır. Kurun düşüşü satışları da olumlu etkileyecektir." dedi.

0 Yorum

Yorum Yaz

Sosyal Medyada Paylaş

Gürbaşlar Blog

Yepyeni içerikler ve otomotiv Dünyasının nabzını tutan bilgiler sunuyoruz, blog sayfamızı takip edin.

0216 413 72 00