En faydalı araç uygulamaları - GÜRBAŞLAR BLOG

En faydalı araç uygulamaları

Bir çok alanda bize kolaylık ve hızlı erişim imkânı sağlayan teknolojiyi hem araba kullanmak ve hem de araba almak için kullanabilirsiniz. Bu uygulamaları akıllı telefonunuza indirerek, araba kullanmayı kendiniz için çok daha keyifli hâle getirebilirsiniz.

Araç Yönetimi Aplikasyonları: Drivvo ve Fuelio

Araç yönetimi uygulaması olan Drivvo’da aracınıza yaptığınız masrafları kaydedip hangi durumlar için ne kadar harcama yaptığınızı görebiliyorsunuz. Örneğin her yakıt alımında ya da bakım yapıldığında lastik değişiminde uygulamaya kayıt girip aracınızın dönemsel giderlerini görebilirsiniz. Raporların grafiklerle sunulduğu uygulamanın Android ve İos sürümleri mevcut.

Diğer kullanışlı uygulama Fuelio. Fuelio size iyi bir yakıt takip sistemi sunuyor. Ne zaman, ne kadar yakıt aldığınızı uygulamaya girmeniz hâlinde aracınızın yakıt tüketimini takip edebilirsiniz. Ayrıca harcadığınız yakıt ücretlerini görebilmeniz de mümkün. Yine Android ve İos sürümleri mevcut.

Navigasyon Apikasyonları: Google Haritalar, Yandex Navigasyon ve Apple Harita

En çok kullanılan bu üç navigasyon uygulamanın hepsi kullanışlı olmasına rağmen ara yüzleri farklılık gösteriyor. Bu uygulamalardan sizin için en kullanışlı olanı telefonunuzda bulundurmanız gideceğiniz yere en kolay ve hızlı şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır.

Sadece yön bulmakla sınırlı olmayan uygulamalar yakınızdaki şarj istasyonu, benzinlik, otopark, avm vb. sık kullanılan yer bilgilerine de kolayca ulaşmanızı sağlar.

Ayrıca harita uygulamaları çok sık güncelleniyor. Bu nedenle de otomatik güncelleme seçeneğini açmak yararlı oluyor. Aksi takdirde yeni gelen özellikler sürücüler tarafından kullanılamayabilir. 

鏡車專題】不用錢的最好?Apple Carplay與Android Auto其實並非免費

Yardımcı Aplikasyonlar: Apple CarPlay ve Android Auto Desteği

Telefonunuzda yer alan uygulamaları multimedya ekranı üzerinden de kullanabilmek için Android ve İos desteğini kullanabilirsiniz. Her iki uygulamayla da gelen aramaları cevaplamanız veya müzik uygulamalarının doğrudan multimedya ekranından kontrol edebilmeniz mümkün. Böylece telefona hiç bakmadan aracı kullanabilirsiniz.

Acil Durum Uygulaması: Mobil Kaza Tutanağı

Araba için mobil uygulamalar arasında en gerekli olanlardan biri de Mobil Kaza Tutanağı’dır. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmî uygulamalarından biri olan Mobil Kaza Tutanağı, olası bir trafik kazasını hızlıca kayıt altına almaya yarıyor. Çeşitli belgelerle uğraşma zahmetini ortadan kaldıran bu uygulamaya Apple Store ve Google Play Store'dan ulaşabilirsiniz.

mobil kaza tespit tutanağı

0 Yorum

Yorum Yaz

Sosyal Medyada Paylaş

Gürbaşlar Blog

Yepyeni içerikler ve otomotiv Dünyasının nabzını tutan bilgiler sunuyoruz, blog sayfamızı takip edin.

0216 413 72 00