Trafik cezası ödenmezse ne olur? - GÜRBAŞLAR BLOG

Trafik cezası ödenmezse ne olur?

Trafik Cezası Tebliği Ne Demek?

Trafik cezası tebliğ tarihi trafik cezasının işlendiği gündür.

  • Polis çevirmesinde ceza yazıldıysa tebliğ tarihi polisin ceza yazdığı tarihtir.
  • Elektronik denetleme sistemi (EDS)  bir trafik cezası uyguladıysa, trafik cezası tebliğ tarihi ceza bildiriminin kayıtlı adresinize ulaştığı tarihtir.

Trafik cezası ödeme süresi bu tarihten itibaren başlar.

Trafik Cezası Kaç Gün İçinde Ödenmeli?

Trafik cezası ödeme süresi yasal olarak tebliğ tarihinden itibaren 30 gündür. 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse zaman aşımına girer ve her ay için %5 faiz uygulanır. Ancak eğer trafik cezası ödeme işleminizi tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yaparsanız %25’lik bir indirimle trafik ceza ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Anlık değil sürekli radar! Radarı geçince gaza basan yandı... - Haber 7  GÜNCEL

Trafik Cezası 1 Ay İçinde Ödenirse İndirim Uygulanır Mı?

Trafik cezasını15 gün içerisinde öderseniz %25’lik bir indirimden faydalanacaksınız. Geriye kalan 15 gün içerisinde ise trafik cezanızı taksitlendirme imkanınız bulunur. Trafik cezası tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurursanız trafik cezası tutarını 4 taksitle ödenebilir.

Trafik Cezası 1 Ay Gecikirse Faiz Uygulanır Mı?

Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse, cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bununla birlikte taksitlendirme durumu ortadan kalkar.

Trafik Cezası Ödenmezse Ne Olur?

Her ay %5 faiz uygulanan trafik cezası hala ödenmezse araç sahibinin bankalarda bulunan hesaplarından ceza faiziyle beraber tahsil edilir. Eğer cezalının bankada cezayı karşılayacak kadar parası yoksa maaşına haciz konur yada icra işlemi başlatılır.

Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden çok kolay bir şekilde trafik cezası sorgulaması yapabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinde bulunan ”Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama” alanından ödenmemiş trafik cezalarınızı öğrenebilirsiniz. Çıkan alanda gerekli bilgileri doldurduktan sonra trafik cezası sorgulama işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik Cezaları Hakkında Her Şey - Süper Sigortam Blog

Trafik Cezası Ödemesi Nasıl Yapılır?

Trafik cezası ödeme işlemleri PTT şubelerinden ve anlaşmalı bankalardan yapılabilir. Ayrıca, kredi kartı ile trafik cezası ödemesi için 2 farklı yol mevcuttur:

  • Kullandığınız kredi kartınızın internet şubesinden ödemenizi yapabilirsiniz.
  • Ya da Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi sitesine girerek trafik cezası ödeme bölümünden trafik cezası ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Burada bulunan 15.05.2023 tarihinde yürürlükte olan ceza şartlarına göre olan bilgilerdir. Zaman içerisinde Resmi Gazete'de yayınlacak güncellemeler ile değişiklik gösterebilir.

0 Yorum

Yorum Yaz

Sosyal Medyada Paylaş

Gürbaşlar Blog

Yepyeni içerikler ve otomotiv Dünyasının nabzını tutan bilgiler sunuyoruz, blog sayfamızı takip edin.

0216 413 72 00