Yolda kalırsanız neler yapmalısınız? - GÜRBAŞLAR BLOG

Yolda kalırsanız neler yapmalısınız?

Aracınızda yolda kalmamak için öncelikle bakımlarının düzenli yapılmasına dikkat edin. Bazen tüm rutin kontrollerimizi ve bakımlarımızı yapmamıza rağmen istenmeyen arızalarla yolda karşılaşabiliyoruz. Peki bu tip durumlarda ne yapmalıyız?

Arabanızla yola çıkarken, her ne kadar aracınıza güveniyor olsanızda, hazırlıklı olmayı ihmal etmeyin. Acil durumlarda ihtiyacınız olabilecek şeyleri kontrol edin ve ihtiyaç duyduğunuz ekipmanları eksiksiz bir şekilde edindiğiniz emin olun. Araç bakımı için temel aletler, reflektörler, yakıt bitmesine karşı boş bidon daima bagajınızda durduğu sürece; yolda kalma durumunda paniğekapılmıyorsunuz. Arabanın içinde daima acil durum numaralarının olması, yolyardımı telefonlarının bulunması ve sigorta telefon numaralarını da barındırmak, size hem güven veriyor hem de hızlı hareket etmeniz gerekirse durumu kolaylaştırır.

Aracınız yolda kalmanın ilk belirtileri sergilemeye başladığında, kendi güvenliğinizi sağlamanız çok önemli. Burada yapılacak hata, ani fren yapmak. Ayağınızı gazdan yavaş yavaş çekip, yolun sağına ilerlemeniz ve araç durduğunda el frenini çekmeniz gerekli. Aracınızı durdurunca dörtlülerinizi yakmayı unutmayın.

Aracınızı durdururken yavaşça yolun sağına geçmelisiniz. Ancak,eğer otobanda ve yolun ortasındaysanız, dışarı çıkıp aracınızı sağa çekmeyeçalışmak çok büyük bir hata olur. Bu durum her ne kadar hoş karşılanmayacakolsa da en doğrusu, olduğunuz yerde dörtlüleri yakıp yardım gelene kadar aracın içinde beklemek.

Eğer bu durum, gece ya da görüş alanı kısıtlıyken başınıza geldiyse, yardımınıza bagajınızda bulundurduğunuz reflektör koşuyor. Hazırlıklı olmak önemini burada kanıtlıyor. Aracınıza uygun bir mesafeye yerleştirdiğiniz üçgen reflektörler, yanan dörtlü lambalarınız ve açık bir kaput sizi ve aracınızı daha görünür kılıyor. Böylece, diğer sürücüler aracınızla ilgili bir sorun yaşadığınızı anlıyor. Trafikteki diğer kişilerin sizi fark etmesi, olası çarpmaları önlüyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta; üçgen reflektörlerinizi yerleştirmek için araçtan çıkmadan önce, yolu iyice kontrol etmek. Yolcu kapısından inmek ise güvenlik önleminizi en üst seviyeye çıkarıyor.

Yolda kaldınız ve aracınızı durdurdunuz. Diğer sürücüler tarafında fark edilmek için gerekli önemleri aldınız. Şimdi sıra yardım çağırmada. Bu durumda arayabileceğiniz iki numara var; yol yardım hizmeti ya da sigorta şirketiniz. Yol yardım hizmeti kullanıyorsanız onları aramanız gerekli. Ancak kaskonuz yol yardım hizmeti sağlıyorsa, onların çağrı merkeziniarayıp yardım isteyebilirsiniz. Bu durumda aracınız en yakın servise çekiliyor ve arızası gideriliyor.

Böyle bir durumla hiç karşılaşmamanızı diliyoruz.

0 Yorum

Yorum Yaz

Sosyal Medyada Paylaş

Gürbaşlar Blog

Yepyeni içerikler ve otomotiv Dünyasının nabzını tutan bilgiler sunuyoruz, blog sayfamızı takip edin.

0216 413 72 00