HGS kaçak geçis ve cezası hakkında herşey - GÜRBAŞLAR BLOG

HGS kaçak geçis ve cezası hakkında herşey

Köprülerden ve otoyollardan rahat ve kolay bir şekilde geçmenize yardımcı olan Hızlı Geçiş Sistemine mutlaka kaydınızın olması gerekir. Aksi takdirde kaydınız olmadığı halde HGS sistemi olan bir yerden geçtiğiniz zaman kaçak geçiş yapmış olursunuz. Plakanızı okuyan bu sistemle sizlere idari para cezası verilmiş olur. Her giriş-çıkış mesafe üzerine ceza yazılır. Araç ceza sorgulaması nasıl yapılır? HGS online ceza ödemesi nasıl gerçekleştirilir?

ARAÇ CEZA SORGULAMA

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bulunan yerden kartınız ve etiketiniz olmadığı halde köprülerden, otoyollardan geçiş yapmanız sonucu okunan plakanıza idari para cezası yazılır. Yaptığınız kaçak geçiş sonucu ne kadar ceza aldığınızı öğrenmek artık daha kolay olmuştur. İnternet üzerinden, telefondan, e-Devlet ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğünün "Geçiş ihlal sorgulama" sayfasına girilerek plaka numaranızı doğru bir şekilde girdiğiniz zamanda öğrenmiş olursunuz.

E-DEVLET HGS CEZA SORGULAMA

Ücretli geçişi bulunan yollardan ve köprülerden HGS kaydınız bulunmadığı halde geçiş yaptığınız halde plakanıza gelen idari para cezası yazılır. Bu para cezasını ödemek için e-Devlet kaydınız olması gerekir. PTT şubelerinden 2 TL karşılığı e-Devlet şifresi alıp kaydınızı oluşturabilirsiniz. Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra e-Devlet sistemine girişiniz internet üzerinden yapınız. Gerekli bilgilerini girdikten sonra arama yerine "Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama" yazan yere tıklayınız. Ardından geçiş ihlaliniz sonucu aldığınız ceza bilgisini öğrenmiş olursunuz.

İSİMDEN HGS CEZA SORGULAMA

2012 Yılından itibaren faaliyete geçen trafikte oluşan kargaşayı önlemek ve azaltmak için yapılan Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ücretli olunan köprü ve yollardan geçmenizi sağlar. HGS kartı ve etiketi olmayıp ücretli yollardan geçen araç sürücülerine birtakım idari para cezası verilir. Bu alınan para cezasını isminizle sorgulayabilirsiniz. Telefon ile 0 850 460 60 60 numara ile ya da 444 1 788 arayarak cezanız hakkında gerekli bilgileri edinmiş olursunuz.

0 Yorum

Yorum Yaz

Sosyal Medyada Paylaş

Gürbaşlar Blog

Yepyeni içerikler ve otomotiv Dünyasının nabzını tutan bilgiler sunuyoruz, blog sayfamızı takip edin.

0216 413 72 00