Acil durumda aracınızda bulunması gerekenler - GÜRBAŞLAR BLOG

Acil durumda aracınızda bulunması gerekenler

Bu içeriğimizde acil durumda aracınızda bulunması gerekenleri sizler için listeledik.

Lastik ve Lastik Değiştirme Kiti:

Arabanızın bagajında her zaman bir yedek lastik bulundurmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Ancak lastik değiştirmek için gereken araçları da unutmayın. Gerekli durumlarda lastiğinizi değiştirebilmek aracınızda bir kriko ve bijon anahtarını mutlaka bulundurmalısınız.

Yol Kenarı Acil Durum Kiti:

Özellikle uzun yola çıkmadan önce araçta mutlaka hazır bulundurulması gereken Acil Durum Kiti’nde neler olmalı? El feneri, atlama kabloları, eldivenler, tornavida, koli bandı, ekstra piller, ilk yardım malzemeleri, yansıtıcı işaretler ile donatılmış bir acil durum yol kenarı kitinin sizi güvende tutmak ve yola daha hızlı geri dönmenize yardımcı olmak için aracınızda mutlaka bulunması gerekir.

İlk Yardım Kiti:

Herhangi bir kaza anında ilk yardım hayat kurtarır. Bunun bilincinde olun ve aracınızda mutlaka bir ilk yardım kiti bulundurun. Ufak ya da büyük çaplı bir kaza geçirdiğinizde, özellikle uzun yolda, hemen müdahale edebileceğiniz bir ilk yardım kiti ile kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.  

Battaniye:

Kış aylarında yolda kalmak mı? Özellikle, ağır iklim şartlarının hüküm sürdüğü bölgelerde böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, sizi soğuktan koruyacak bir battaniyenin aracınızda bulunması hayat kurtarıcı olabilir. Yalıtımlı veya kalın bir battaniye yardım beklerken vücut ısınızı korumanızı sağlayacaktır.

Cep Telefonu Şarj Cihazı:

Özellikle uzun yolculuklarda, yanınızda bulundurduğunuz bir cep telefonu şarj cihazı ya da dolu bir güç bankası karşılaşabileceğiniz güçlükler karşısında yalnız kalmamanızı sağlayacaktır. Bunların arabanızda bulunduğundan emin olun ve herhangi bir acil durumda şarjsız kalmayın. Böylece ihtiyaç duyduğunuz anlarda kolaylıkla yol yardımı çağırabilir ya da acil durum araması yapabilirsiniz.

Benzin Bidonu:

Benzininiz biterse, yakıt almak için yakındaki bir benzin istasyonuna yürümeniz gerekebilir. Yakıtı taşımak için aracınızda bir benzin bidonu bulunması yararlı olacaktır.

Paketli Yiyecek ve Su:

Bozulmayan granola veya enerji barları ile belli bir miktar içilebilir suyu aracınızda bulundurmayı unutmayın. Uzun bir yolculukta uzak bir bölgede yol kenarında mahsur kalırsanız bu yiyecekler ve su, yardım beklerken sizi büyük bir zorluktan kurtaracaktır.

0 Yorum

Yorum Yaz

Sosyal Medyada Paylaş

Gürbaşlar Blog

Yepyeni içerikler ve otomotiv Dünyasının nabzını tutan bilgiler sunuyoruz, blog sayfamızı takip edin.

0216 413 72 00